Novičke

Novice OI Rio 2016

Image

Zlata Tina Trstenjak na priložnostni znamki za 1,26 evra

Tina Trstenjak, ki je na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila zlato odličje v kategoriji do 63 kilogramov, bo v prihodnjih dneh dobila številne kopije.

Image

Donator OKS-ZŠZ za projekt Rio 2016

Na OKS-ZŠZ smo izredno ponosni na slovenske športnike, ki so na letošnjih olimpijskih igrah v Riu spisali nepozabno olimpijsko zgodbo.

Image

Sprejem za slovenske olimpijce

S sprejemom olimpijske reprezentance Slovenije Rio 2016, najprej pri predsedniku vlade republike Slovenije Miru Cerarju, potem pa še v BTC, na katerem so ljubitelji športa pozdravili olimpijske junake iz Ria, je bil sklenjen slovenski projekt olimpijskih iger Rio de Janeiro.

Image

Končane so olimpijske igre v Rio de Janeiru

Z barvito zaključno slovesnostjo so se uradno končale 31. poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru. Organizatorji so pripravili skoraj triurni prikaz bogate brazilske kulture, vrhunec pa je bilo kot vedno vkorakanje športnikov na stadion Maracana.

Image

Maratonec Anton Kosmač sklenil slovenske nastope v Riu

Zadnji slovenski nastop je po tradiciji pripadel maratoncu. To pot je bil to Anton Kosmač, ki je v deževnem in hladnem vremenu uspešno končal 42.195 km dolgo progo.

Image

Končane so olimpijske igre v Rio de Janeiru

Na zaključni slovesnosti je sodelovalo več sto profesionalnih plesalcev, ki so se poklonili bogati tradiciji brazilske glasbe.

Image

Predzadnji dan olimpijskih iger dva slovenska nastopa

Triatlonka Mateja Šimic je svoje druge olimpijske igre v Riu de Janeiru končala na 31. mestu in s tem izpolnila cilj - izboljšala je 37. mesto iz Londona 2012.

Image

Tanja Žakelj nosilka slovenske zastave na zaključku iger v Riu

Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije je izbralo Tanjo Žakelj za nosilko slovenske zastave na zaključku olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Image

V Riu le še peščica slovenskih olimpijcev

Še štirje slovenski nastopi se bodo zvrstili do konca olimpijskih iger v Riu. Jutri bosta nastopili Mateja Šimic in Tanja Žakelj, v nedeljo maratonec Tone Kosmač, s finalom skoka s palico je tekmovanje končala Tina Šutej.

Image

Igre v Riu se bližajo koncu

Vse manj je slovenskih nastopov v Riu. Danes so bili vsi po vrsti uspešni. Špela Ponomarenko Janič je zasedla skupno 10 mesto na 500m, atletinja Maruša Černjul je le malo zaostala za osebnim rekordom, Tina Mrak in Veronika Macarol pa sta zmagali v finalni regati.

Image

Slovenski rokometaši obstali v četrtfinalu olimpijskega turnirja

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič, jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol ter četrtfinalna tekma naši rokometašev bodo v središču pozornosti slovenske športne javnosti.

Image

Nova olimpijska kolajna za Slovenijo zaznamovala 11. tekmovalni dan v Riu

Vasilij Žbogar je s svojim uspehom razveselil številne ljubitelje športa v Sloveniji. Špela Ponomarenko Janič je dopolnila njegov uspeh, v olimpijski areni sta bili še jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol ter atletinji Tina Šutej in Martina Ratej.

Image

Deseti dan olimpijskih iger Slovenci zopet uspešni

Rokometaši so tekmovanje v skupini sklenili z zmago proti Poljski, Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se je uvrstila v finale na 200 m, prijetno je presenetila Špela Perše v daljinskem plavanju, atletinji pa sta v uvodnem nastopu razočarali. Jadralki bosta zaradi pomanjkanja vetra jadrali jutri.

Image

Odlično jadranje Vasilija Žbogarja in dvojca Mrak Macarol

Deveti tekmovalni dan v Riu so slovenske nastope zaznamovali jadralci, maratonka Dejana Grandovec pa je že končala s tekmovanjem.

Image

Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično jadral

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 4. krogu prvega dela poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru prvič izgubila. Z 28:25 jo je premagala aktualna evropska prvakinja Nemčija. Vasilij Žbogar je odlično odjadral 7. in 8. plov.

Image

Še tretja olimpijska kolajna v slovenskih rokah

Slovenija ima olimpijski komplet. Po zlati kolajni Tine Trstenjak in srebrnem odličju Petra Kauzerja je danes bron osvojila še judoistka Ana Velenšek.

Image

Na olimpijskih igrah pričeli s tekmovanji tudi atleti

Žan Rudolf je na olimpijskih igrah odprl slovenske atletske nastope in tekmovanje na 800 metrov in z najboljšim dosežkom v sezoni 1:46,93 končal na 21. mestu.

Image

Nova kolajna za Slovenijo v Riu

Čeprav se je uvodni nastop judoista Mihaela Žganka končal s porazom, je bilo nadaljevanje današnje slovenske zgodbe ponovno več kot uspešno. Končalo se je s pravljico, ki jo je spisal kajakaš Peter Kauzer.

Image

Čestitke Tini dežujejo z vseh strani

Po poročanju iz domovine je zlata olimpijka Tina Trstenjak osrednja tema dogajanja v Sloveniji. V pisarni vodstva olimpijske reprezentance Slovenije prejemamo tudi ogromno čestitk, tudi tiste državnega političnega vrha, ki jih posredujemo Tini.

Image

V Sao Paolu le še peščica olimpijcev, slovenske sobe v vasi skoraj polne

Pripravljalni kamp, ki ga je Olimpijski komite Slovenije organiziral za plavalce, kolesarje, atlete, Matejo Šimic in Tanjo Žakelj se prazni. Slovenski paviljon v olimpijski vasi pa je skoraj v celoti zaseden. Slovenski olimpijci so skoraj vsi že na prizorišču tekmovanj v Riu.

Image

Slovenija ima novega olimpionika, judoistko Tino Trstenjak

Odlični izidi slovenskih olimpijcev, v prvi vrsti briljanten dosežek Tine Trstenjak, so obeležili današnje slovenske nastope na igrah v Riu.

Image

Tretji dan iger se je za Slovence pričel neuspešno, v nadaljevanju je bilo bolje

Judoist Rok Drakšič je odprl tretji dan slovenskih nastopov v Riu. Žal neuspešno. Po učni uri v Pekingu pred osmimi leti, velikem razočaranju v Londonu 2012, mu tudi v Riu ni bilo usojeno poseči po dobrem rezultatu. Nadaljevanje nastopov je bilo uspešnejše.

Image

Drugi dan OI: Tokič in Gomboc prijetno presenetila, Maček in plavalci razočarali

Drugi dan nastopov slovenskih olimpijcev v Riu bi označili za toplo - hladnega. Borili so se do zadnjih atomov moči, a z različnim tekmovalnim izkupičkom.

Image

V Rio de Janeiru je zaplapolal olimpijski ogenj

"To je trenutek prekrasnega mesta. V sedmih letih ste naredili to, kar so sanjale generacije pred vami. Rio ste preuredili v moderno metropolo v težkih trenutkih vaše zgodovine. Živimo v svetu kriz, nezaupanja in negotovosti. Tu je olimpijski odgovor; zbralo se je prek 11.000 športnikov vsega sveta, ki bodo skupaj živeli, jedli in čustvovali v eni olimpijski vasi. V tem olimpijskem svetu smo vsi enaki in vrednote naše človečnosti so močnejše od tistih, ki nas želijo razdvojiti," je zbrane nagovoril predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.

Image

Živa Dvoršak prva končala z nastopom

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru zasedla 17. mesto v disciplini zračna puška. Ljubljančanka je zadela 414,7 kroga.

Image

Štirje slovenski nastopi 1. tekmovalnega dne v Riu

Strelka Živa Dvoršak, kolesarji, Damir Dugonjič in Bojan Tokič so prebili led s svojimi nastopi prvega dne olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Image

V Riu že domala vsi slovenski olimpijci

Velika večina med njimi je že v Riu, nekateri pa so še v pripravljalnem kampu v Sao Paolu.

Image

V olimpijski vasi plapola tudi slovenska zastava

Predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, častni predsednik olimpijskega komiteja Slovenije dr.Janez Kocijančič, veleposlanik Slovenije v Braziliji Brian Bergant, direktor direktorata za šport dr. Boro Štrumbelj, podpredsednik olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik in številni drugi gostje so bili prisotni na kratki, a prisrčni slovesnoti ob dvigu slovenske zastave v olimpijski vasi.

Image

Vse več slovenskih športnikov v olimpijski vasi

Prvi so v olimpijsko vas prispeli slovenski rokometaši. Utrujeni po dolgem potovanju so srečno prispeli v vas.

Image

Olimpijska reprezentanca Slovenije se je povečala za enega člana

Teniška igralka Polona Hercog je šestdeseta članica olimpijske reprezentance Slovenije. Igre v Riu bodo njene druge, po Londonu pred štirimi leti. Medtem pa je na današnjem treningu Matej Mohorič doživel manjšo nezgodo.

Image

Olimpijska vas v Riu vse bolj polna

Utrip v olimpijski vasi v predelu Ria z imenom Barra je iz dneva v dan vse bolj olimpijski. Živ žav športnikov z vsega sveta, med njimi so že prvi zvezdniki na čelu z Usainom Boltom in vse več je tudi slovenskih športnikov.

Image

Tudi Benjamin Savšek na doping kontroli

Ko se je ravno odpravljal na večerjo, je protidopinška ekipa potrkala na vrata sobe Benjamina Savška in namera po prehranjevanju je bila za nedoločen čas preložena.

Image

V Rio prispeli prvi slovenski olimpijci

Do slovesne otvoritve olimpijskih iger v Riu de Janeiru je še devet dni, v olimpijsko vas pa že prihajajo prvi športniki, tudi slovenski. Vas bo vsak dan bolj polna, slovenskih olimpijcev bo vsak dan več na prizorišču iger.

Image

Vujović določil potnike za Rio

Veselin Vujović je določil seznam 17 igralcev, ki jih bo popeljal na olimpijske igre 2016.

Image

Blaže Klemenčič ne bo v Rio

Mednarodna kolesarska zveza je mednarodni olimpijski komite zaprosila naj ne potrdi nastopa Blaže Klemenčič na olimpijskih igrah v Riu.

Image

Kajakaša in kanuista na doping kontroli

Kajakaša in kanuiste so na današnjem zajtrku doživeli nenadejano presenečenje; nenapovedano jih je obiskala antidoping ekipa, ki jih je pospremila na doping kontrolo.

Image

Uradna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije

Danes je bila v Kopru na Titovem trgu ob 21.00 uri javnosti prvič uradno predstavljena olimpijska reprezentanca Slovenije, ki nas bo zastopala na Olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Image

MOK še brez odločitve o Rusiji, najprej bodo počakali na CAS

Mednarodni olimpijski komite (Mok) še ni sprejel nobene odločitve o Rusiji, njenih športnikih in morebitni prepovedi sodelovanja te države na bližnjih olimpijskih igrah v Riu.

Image

Slovenski športniki, ki nas bodo zastopali na OI Rio

Znan je končni seznam slovenskih športnikov, ki nas bodo prihodnji mesec zastopali na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, Brazilija.

Image

Sara Isaković: Veselim se drugačne vloge na igrah

Srebrna olimpijka iz Pekinga 2008 Sara Isaković bo v Rio de Janeiru vodja slovenskih navijačev, ki bodo obiskali olimpijske igre.

Image

SNAPCHAT: Kako pa ti navijaš za naše olimpijce? Objavi snap in si prisluži navijaški komplet!

Olimpijska reprezentanca Slovenije te pričakuje tudi na Snapchatu! Na našem profilu @teamslovenia.sp (Team Slovenia) bo od ponedeljka (18.7.) do vključno četrtka (21.7.2016) do 12. ure nagradna igra s katero si lahko prislužiš navijaški komplet, obvezno opremo za na plažo ali pa uradno navijaško majico, ki jo bodo nosili tudi naši olimpijci.

Image

Maruša Mišmaš ostala brez olimpijskega nastopa

Prof. dr. Matjaz Vogrin, dr. med, specialist ortoped in vodja zdravstvene službe Slovenske olimpijske reprezentance Rio 2016 je danes pregledal mlado atletinjo Marušo Mišmaš ter podal oceno, da je poškodba mlade športnice za udeležbo na OI žal prehuda.

Image

Vasilij Žbogar bo nosil slovensko zastavo na slavnostni otvoritvi iger v Riu

Zastavonoša olimpijske reprezentance Slovenije na slavnostni otvoritvi olimpijskih iger v Riu 2016 bo jadralec Vasilij Žbogar.

Image

Slovenski rokometaši v Zrečah nadaljujejo olimpijske priprave

Slovenski rokometaši po krajšem premoru nadaljujejo priprave na svoj tretji nastop na olimpijskem turnirju, po Sydneyju 2000 in Atenah 2004 tokrat pod taktirko Veselina Vujovića v Rio de Janeiru.

Image

IO OKS-ZŠZ imenoval olimpijsko reprezentanco Slovenije

Olimpijska reprezentanca Slovenije, 36 športnikov in 23 športnic, z vsemi spremljevalci skupaj bo olimpijska odprava štela 131 članov bo od 5. do 21 avgusta 2016 zastopalo Slovenijo v daljnjem Rio de Janeiru.

Image

Ob uvrstitvi na OI od veselja vrgel v zrak semafor z rezultatom

Čeprav Bojan Tokić pravi, da je imel večji vpliv na njegovo športno pot oče, naš najboljši namiznoteniški igralec nikakor ne pozablja »enako pomembne, le manj vidne vloge«, ki jo je imela njegova mama Božana. V izjemno iskrivem pogovoru, polnem smeha, a tudi resnejših tonov, vam predstavljamo njun odnos.

Image

Javna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije

22. julija 2016 bo na Titovem trgu v Kopru javna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije Rio 2016. Dogodek, na katerem bomo zaželeli vse dobro smetani slovenskega športa, ki bo v eksotičnem Riu zastopala barve Slovenije. Vstop bo prost.

Image

Cingesar: »Zbudil sem se sredi noči in se zavedel – Rio, prihajamo!«

Rokometni reprezentant Darko Cingesar je o olimpijskih igrah najprej sanjal. Pisalo se je leto 2004 in tekme slovenskih rokometašev na olimpijskem turnirju v Atenah je spremljal pred TV-zaslonom …

Image

V olimpijski vasi kondomov v izobilju, a brez televizij

Olimpijska vas v Riu de Janeiru v teh dneh dobiva svojo končno podobo. Zaenkrat je dokončana ogromna 24-urna restavracija, na voljo je tudi že molitveni center, pa postelje, ki se jih da podaljšati in obilica kondomov.

Image

Prireditelji OI: Rio bo med igrami najbolj varno mesto na svetu

Mario Andrada, tiskovni predstavnik organizacijskega odbora avgustovskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru, je prepričan, da bo omenjeno brazilsko mesto med igrami najbolj varno mesto na svetu.

Image

Maja Mihalinec: Med študijem v ZDA prijateljem napovedala nastop na OI

Nadaljujemo z zgodbami olimpijcev in njihovih mam. Nasmeh je zaščitni znak najhitrejše Slovenke zadnjih let Maje Mihalinec in njene mame Damijane, druži pa ju tudi ljubezen do športa. Odlična šprinterka iz Mozirja (njen osebni rekord na 100 metrov znaša 11.34 sekunde, na 200 metrov pa 23,04 sekunde) počasi, a zanesljivo že kuka proti Riu.

Image

Vujović izbral 19 igralcev za olimpijske priprave

Selektor Veselin Vujović je na zbor poklical 19 rokometašev, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Image

MOK podprl odločitev IAAF o neudeležbi ruskih atletov v Riu

Bodo pa tisti, dopinško "neoporečni", ki jim bodo vseeno dovolili nastop, lahko tekmovali pod rusko zastavo.

Image

Robert Renner: ''Prej z morja, da bi lahko gledal olimpijske igre''

Dvaindvajsetletni Celjan velja za enega najbolj perspektivnih skakalcev ob palici na svetu.

Image

Jadralci in cilji za OI Rio

Žbogar je v zadnjih letih standardni član zmagovalnih stopničk na največjih tekmovanjih, tudi dekleti sta z bronom na EP že opozorili nase.

Image

Vasilij Žbogar: ''Mama je vedno z mano. Ne glede na rezultat!''

Tudi na svojih petih olimpijskih igrah – doslej ima že bron iz Aten 2004 in srebro iz Pekinga 2008 – Vasilij Žbogar pogleduje proti najvišjim dosežkov.

Image

V Riu tudi begunska olimpijska ekipa

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je prvič doslej imenoval ekipo beguncev, ki bo nastopila na bližnjih olimpijskih igrah v Braziliji.

Image

Tudi slovenski olimpijci hvaležni mamam

Olimpijski komite Slovenije se je pred olimpijskimi igrami Rio 2016 v okviru kampanje »Hvala, mama« povezal z globalnim sponzorjem iger, podjetjem Procter&Gamble.

Image

Kako se na OI RIO pripravljajo Tokić, Belakova in Šimičeva

Namiznoteniški igralec Bojan Tokič si na letošnjih OI v Rio de Janeiru želi prebiti med šestnajst najboljših, telovadka Teja Belak in triatlonka Mateja Šimic pa si želita uvrstitve okrog dvajsetega mesta.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji