V Rio prispeli prvi slovenski olimpijci

V Rio prispeli prvi slovenski olimpijci
Do slovesne otvoritve olimpijskih iger v Riu de Janeiru je še devet dni, v olimpijsko vas pa že prihajajo prvi športniki, tudi slovenski. Vas bo vsak dan bolj polna, slovenskih olimpijcev bo vsak dan več na prizorišču iger.

Kajakaša in kanuisti, Peter Kauzer, Urša Kragelj, Benjamin Savšek, Luka Božič in Sašo Taljat, strelca Živa Dvoršak in Boštjan Maček so že nekaj časa nastanjeni v olimpijski vasi,  jadralci Vasilij Žbogar, Tina Mrak in Veronika Macarol so in bodo domovali blizu regatnega polja, danes pa so v pripravljalni kamp v Sao Paolu dopotovali tudi slovenski plavalci, ki se bodo na prizorišče olimpijskih iger preselili preselili štiri dni pred njihovimi nastopi. V vasi je že tudi vodstvo reprezentance, na čelu z Iztokom Čopom.

Olimpijska vas dobiva pravo podobo. Vsak dan manj je pomanjkljivosti. Največja težava so slabo izvedeni odtoki v kopalnicah, odpadajoče ploščice,... Vrnili so se tudi avstralski olimpijci, ki so pred dnevi ob prihodu šokirano zapustili vas in se naselili v okoliških hotelih. Organizator se trudi po najboljših močeh, upati je, da mu ne bo zmanjkalo časa, saj se bo v začetku tedna vas začela pospešeno polniti s športniki z vsega sveta. 10 930 športnic in športnikov in več kot 6000 članov strokovnih štabov bo nastanjeno v času iger v tej vasi. Ko bodo odpravljene še zadnje pomanjkljivosti, bo to moderno zasnovana nastanitvena celota z vsem, notranjem in zunanjem udobjem: veliko je zelenja, bazenov različnih velikosti, rekreativni površin.

Prijetno preseneča transport, pa čeprav v tem trenutku delujeta le dve olimpijski liniji med Barro in Deodorom. S tem so še poosebej zadovoljni naši kajakaši in kanuisti; tekmovalno prizorišče je v Deodoru, do tam pa iz olimpijske vasi potrebujejo le 30 minut avtobusne vožnje.Po 31. juliju bodo organizatorji sprostili še ostale olimpijske linije, za nas bo še posebej zanimiva tista med Barro in Copacabano, saj se tam pripravljajo in bodo tam med igrami nastopali naši jadralci.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji