Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično jadral

Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično jadral
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 4. krogu prvega dela poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru prvič izgubila. Z 28:25 jo je premagala aktualna evropska prvakinja Nemčija. Vasilij Žbogar je odlično odjadral 7. in 8. plov.
V slovenski reprezentanci se je po treh tekmah selektor Veselin Vujović odločil za menjavo enega izmed igralcev. Poškodovanega Nika Henigmana je v postavi zamenjal Miha Zarabec, slovenski rokometaši pa so lovili svojo četrto zaporedno zmago, ki bi jim krog pred koncem predtekmovanja prinesla prvo mesto v skupini B, vendar se jim ni izšlo vse po načrtih. V prvem polčasu so bili bolšji nasprotnik, v drugem pa so Nemci v le štirih minutah dosegli štiri gole zaporedoma, Slovencem pobegnili za dva gola, nato pa prednost zanesljivo držali do konca tekme. S to zmago se je Nemčija po številu točk izenačila s Slovenijo, v zadnjem krogu pa jo čaka dvoboj z Egiptom, medtem ko bodo slovenski rokometaši igrali s Poljaki.

Vasilij Žbogar je v sedmem in  osmem plovu dobro opravil svojo nalogo v razredu finn na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V sedmem plovu je osvojil peto mesto, osmega je končal  na četrtem in se tako še učvrstil na drugem mestu v skupnem seštevku. Še naprej  v skupni uvrstitvi vodi Britanec Giles Scott. V ponedeljek čakata jadralce v razredu finn še dva plova, po dnevu odmora pa se bodo v sredo pomerili še v regati za kolajne, ki prinaša dvojne točke.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji