Štirje slovenski nastopi 1. tekmovalnega dne v Riu

Štirje slovenski nastopi 1. tekmovalnega dne v Riu
Strelka Živa Dvoršak, kolesarji, Damir Dugonjič in Bojan Tokič so prebili led s svojimi nastopi prvega dne olimpijskih iger v Rio de Janeiru.
Cestna dirka se je izkazala za izjemno zahtevno. Kocke, klanci, vročina, veter, zahtevni spusti in zavoji so močno oteževali delo kolesarjev. Belgijec Greg Van Avarmaet je novi olimpijski prvak v cestni dirki. Srebro v Riu de Janeiru je po 237,5 km izjemno zahtevne dirke osvojil Danec Jakob Fuglsang, bron pa Poljak Rafal Majka. Slovenci niso bili v ospredju, najboljši je bil na koncu Primož Roglič na 26. mestu.
Za zmagovalcem je zaostal 9:38 minute, Jan Polanc in Simon Špilak sta zaostala 20 minut, prvi je bil 52., drugi pa 57. medtem ko Matej Mohorič ni dokončal današnje preizkušnje.

Britanec Adam Peaty je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru postavil svetovni rekord na 100 m prsno. Z izidom 57,55 je lastno rekordno znamko, ki jo je dosegel maja na evropskem prvenstvu v Londonu, izboljšal še za 37 stotink sekunde in potrdil vlogo prvega favorita. Damir Dugonjić je z izidom 1:00,41 osvojil 21. mesto in končal s svojimi nastopi v Riu. "Počutil sem se dobro, sproščeno in do obrata plaval malo z rezervo. Morda sem tudi malo zamudil na startu, ker je starter dolgo čakal. Po obratu sem dobro stopnjeval vse do 10 metrov pred ciljem, kjer me je malo zmanjkalo. Malo je bilo pred prvim nastopom tudi nekaj nervoze," je po tekmi pripovedoval plavalec ravenskega Fužinarja.

Namiznoteniški igralec Bojan Tokić je uspešno začel nastope na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V 1. krogu je ugnal Iranca Noshada Alamiyana s 4:1 (8, -7, 4, 5, 9). V 2. krogu ga čaka Poljak kitajskega rodu Zengyi Wang. V izenačenem prvem nizu je Iranec v uvodu izkoristil svoj izredno neugoden servis in povedel s 4:2, nato pa je pobudo prevzel Tokić, pri 8:6 prvič povedel za dve točki, na koncu pa po napaki tekmeca na servisu niz dobil s tremi točkami naskoka. Manjši šok je sledil v drugem nizu, ko je Iranec prisili Tokića v napake in dobil niz pri sedmih točkah. "Nervozen sem bil že sinoči. Te tekme nisem želel izgubiti, kar me ni sram povedati. Ta atmosfera in pritisk, ki si ga ustvarim sam, me naredita nervoznega. V dvorani za trening izgleda vse perfektno, a ko prideš v to dvorano, ko prideta sodnika, se prižge kamera in semafor, je to nekaj drugega, noge niso tako lahke, slabo zadeneš žogico, kakšno udariš za hrbtom in je res vse drugače," je slabši drugi niz pojasnil 34-letni reprezentant in dodal, da ga zelo veseli to, kar kaže na treningih. "Kaj posebnega ni bilo. Tekmo je danes odločila moja kakovost. Sem boljši od njega in v zelo dobri formi. Bilo pa je težko, saj ima odličen servis in vedel sem, da na svoj servis ne smem zgrešiti in to je bilo najtežje," je še pojasnil vedno zgovorni Tokič, preden je odhitel na doping kontrolo.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji