Prireditelji OI: Rio bo med igrami najbolj varno mesto na svetu

Prireditelji OI: Rio bo med igrami najbolj varno mesto na svetu
Mario Andrada, tiskovni predstavnik organizacijskega odbora avgustovskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru, je prepričan, da bo omenjeno brazilsko mesto med igrami najbolj varno mesto na svetu.
Temu trenutno ni tako, saj so se številni športniki med pripravami v Riu spoznali s kriminalom, mnoge pa skrbi tudi virus zika.
"Olimpijska varnost je federalna skrb. Gre za vprašanje Brazilije, ne Ria, ta bo branil športnike, turiste, predstavnike medijev in uradnike. Imamo izkušnje s svetovnim prvenstvom v nogometu, ko smo gostili nogometni svet na 12 prizoriščih in brez večjega incidenta. Federalne varnostne zmožnosti, izkušnje s svetovnim prvenstvom in tehnologija bodo skupaj zagotovili, da bo Rio med igrami najbolj varno mesto," zatrjuje Andrada.

Mnoge športnike ne skrbi le kriminal, temveč tudi virus zika. Zaradi tega je nastop v Riu odpovedal eden najboljših golfistov Rory McIlroy, ne bo niti Vijaya Signah in Charla Scwhartzela. Greg Rutherford, ki je v Londonu pred štirimi leti osvojil zlato v skoku v daljino, se zike boji tako zelo, da je dal zamrzniti spermo, saj ga je strah, da se med igrami v Riu okuži, okužbo pa prenese na potomce.
"Zika je globalni problem. Svetovna zdravstvena organizacija vodi zadevo, večkrat je sporočila, da zika ne predstavlja javne skrbi za OI. Za čas iger bo zima. Več skrbi je za okužbo na Floridi kot v Riu. Prepričani smo, da bodo športniki v Riu ugotovili, da gre za varno mesto, brez komarjev, brez zike, in z idealno atmosfero, v kateri bodo postali heroji olimpijskega sveta," zatrjuje Andrada.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji