Sara Isaković: Veselim se drugačne vloge na igrah

Sara Isaković: Veselim se drugačne vloge na igrah
Srebrna olimpijka iz Pekinga 2008 Sara Isaković bo v Rio de Janeiru vodja slovenskih navijačev, ki bodo obiskali olimpijske igre.
V teh dneh je v Sloveniji in kot pravi, se svoje nove vloge izredno veseli, saj bo igre lahko enkrat videla sproščeno, brez tekmovalnega pritiska.

"Moja glavna naloga je, da igre in vse povezano z njimi predstavim navijačem, ki so bili izbrani v različnih nagradnih igrah ter da skupaj gledamo tekme in navijamo. Iz tekmovalnega obdobja se spomnim zelo strogega režima, zdaj pa bom imela čas, da igre vidim z druge strani, obenem pa bom imela ob sebi celo ekipo navijačev. Mislim, da bom zelo uživala, za nameček pa v Južni Ameriki še nisem bila in veselim se tudi turističnega obiska mesta," pravi nekdanja slovenska plavalna reprezentantka.

Kot pravi, bo ena njenih nalog tudi, da obiskovalcem predstavi način življenja športnika na igrah: "Vem, kako to poteka in to lahko delim naprej. Malokdo si lahko predstavlja, koliko truda je vloženega v igre in kako to poteka med igrami samimi. Vse je natančno načrtovano. Začne se z vstajanjem, narejen je načrt od jutra naprej, od odhoda na zajtrk, kjer imamo plan prehrane, do odhoda na trening, kosilo in vse do tekme. Pri tem je treba zaradi velikosti iger preveriti tudi, kje se v jedilnici kaj dobi, kako so organizirani transporti, kakšna je varnost in koliko časa športnik potrebuje za kaj."

Vesela je tudi, da tokrat ne bo bivala v olimpijski vasi, ampak na sloviti Copacabani. "To je super lokacija, nekakšen 'dream come true'. Ko pomisliš na Copacabano, pomisliš na sproščenost, plažo, žur ... Vnaprej vem, da bo atmosfera super," še pravi Gorenjka, ki bo Rio doživela skupaj z bratom dvojčkom Galom, ta naj bi že jeseni postal kapetan letala, vnaprej pa se veseli tudi druženja z nekaterimi plavalci - olimpijci, s katerimi je skupaj študirala na Berkeleyju in ki še vztrajajo v vodi.
O nevarnostih iger in Ria, kriminalu, ziki in ostalem, pa 28-letna Blejka dodaja, da ne razmišlja: "Verjamem, da bo za varnost med igrami dobro poskrbljeno. Organizacija je vedno dobra."

Več o Sarinem navijaškemu letalu, navijačih, prigodah in dogodivščinah v eksotičnem Rio de Janeiru lahko spremljate v našem navijaškem kotičku, del katerega je tudi Sarin blog, ki nas popelje čez njeno brazilsko izkušnjo. Klikni na: http://rio2016.olympic.si/navijaski-koticek/sara-isakovic-in-navijasko-letalo-rio-2016

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji