V Riu le še peščica slovenskih olimpijcev

V Riu le še peščica slovenskih olimpijcev
Še štirje slovenski nastopi se bodo zvrstili do konca olimpijskih iger v Riu. Jutri bosta nastopili Mateja Šimic in Tanja Žakelj, v nedeljo maratonec Tone Kosmač, s finalom skoka s palico je tekmovanje končala Tina Šutej.
V olimpijski vasi je vedno manj slovenskih olimpijcev. Danes so proti domovini poleteli rokometaši, jutri se bosta na dolgo pot odpravila srebrni Vasilij Žbogar in kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič. S tekmovanji v olimpijski areni pa nadaljuje še peščica slovenskih športnikov.

Sedemindvajsetletna Ljubljančanka Tina Šutej, ki se je v slovenski ekipi na atletskem stadionu Joao Havelange v Riu de Janieru edina prebila v finale, je v skoku s palico zasedla 11. mesto (4,50 m). Šutejeva je danes 4,35 m preskočila v prvem poskusu in tako po štirih kvalifikacijskih skokih v Riu uspešno nadaljevala tekmovanje na svojih drugih OI. Na 4,50 m je letvico v Riu prvič podrla, v drugem pa je bila visoko prek letvice in nadaljevala na 4,60 m. Na tej višini, ki bi bila njen najboljši dosežek sezone, je bila trikrat neuspešna. Posebej blizu je bila v zadnjem poskusu.
"Malo je grenkega priokusa, želela sem si vsaj 460 cm. A na koncu skoka delam tehnično napako in zato nisem preskočila te višine. To je napaka, ki zanesljivo pomeni 10 ali 15 cm. Enostavno se ne odrinem od palice in telo nekako odplava stran. Sicer pa sem bila dobro pripravljena, počutila sem se dobro, ogrevanje je bilo v redu. Bilo je nekaj pritiska, a po prvem uspešnem skoku je bilo veliko lažje," je o nastopu povedala tekmovalka, danes edina aktivna Slovenka na olimpijskih tekmovališčih.  "Zadovoljna sem lahko s prvim olimpijskim finalom. Številni so dvomili, da sploh lahko pridem sem, nastopila pa sem v finalu med 12 najboljšimi na svetu in mislim, da je to vseeno velik uspeh," je po zadnjem slovenskem nastopu na olimpijskem stadionu še dejala Šutejeva.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji