Sprejem za slovenske olimpijce

Sprejem za slovenske olimpijce
S sprejemom olimpijske reprezentance Slovenije Rio 2016, najprej pri predsedniku vlade republike Slovenije Miru Cerarju, potem pa še v BTC, na katerem so ljubitelji športa pozdravili olimpijske junake iz Ria, je bil sklenjen slovenski projekt olimpijskih iger Rio de Janeiro.
Slovesno in prijetno je bilo druženje v Vili Podrožnik s predsednikom vlade Mirom Cerarjem in ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič. "Čestitke za izjemen trud, ki ste ga vložili, da ste dosegli izjemne uspehe v mednarodnem merilu. Ko je moj oče leta 1968 osvojil zlato medaljo v gimnastiki v Mehiki, sem bil še otrok in sem si najbolj želel, da bi oče prišel domov. Ampak že tedaj so me prevevali občutki izjemnega dogodka na sprejemu olimpijcev na letališču Brnik. Sedaj se tega zavedam še neprimerno bolj. Športniki ste zgled domoljubja, športnih vrednot in navdih za mlade pa, tudi za slehernega Slovenca... Zahvala pa gre tudi trenerjem, spremljevalcem, vodstvu ekipe in tudi novinarjem, ki ste prenašali dogodke iz Ria v Slovenijo. Kot sem vam, športniki, zaželel srečo na poti v Riu, sedaj želje po tem, da bi nastopili po najboljših močeh, izrekam tudi paraolimpijski reprezentanci, ki se bo za odličja v Riu merila prihodnji mesec," je med drugim dejal premier Cerar.

V Riu ste ustvarili slovensko družino in vesela sem bila, da sem bila del nje. Ponesli ste glas in ime Slovenije v svet. Premagali ste izzive in šli naprej, tudi ko je bilo včasih zelo težko, tudi s podporo družin in trenerjev. Izzivov in stresa je bilo tudi veliko in včasih je glas trenerja zadonel v dvorani. Toda vaša smelost je bila porok za uspeh, ki je navdušil vse v Sloveniji. Hvala vam, da ste zmogli celotno pot, ki je bila potrebna za olimpijski nastop. Na ministrstvu bomo še naprej podpirali tudi šport mladih, da boste lahko dobili naslednike na naslednjih OI," pa je povedala ministrica Maja Makovec Brenčič in vse povabila že na naslednje poletne OI čez štiri leta v Tokiu.

Olimpijska zmagovalka v judu Tina Trstenjak se je zahvalila premierju za sprejem ter mu podarila maskoto iger v spomin; enako sta storila srebrna iz Ria Vasilij Žbogar in Peter Kauzer  -  tudi ministrica je iz njunih rok prejela Vinisciusa, prijazno maskoto iger v Riu.

Slabo uro so bili slovenski olimpijci in olimpijke na sprejemu v vili Podrožnik. Čakalo jih je še eno prijetno opravilo; javni sprejem v BTC, na katerem se je zbralo lepo število tistih, ki so želeli videti olimpijske junake, se z njimi fotografirati, jim stisniti roko. Medtem ko so se člani olimpijske reprezentance na prizorišče pripeljali z avtobusom, so se dobitniki olimpijskih kolajn v BTC pred halo A pripeljali v luksuznih Audijih – tako kot se za laureate spodobi. Ob prihodu slednjih je bilo med občinstvom čutiti še posebno energijo. V uradnem delu, neposredno ga je prenašala nacionalna televizija, smo se z besedo in sliko spomnili najbolj razburljivi trenutkov in največjih uspehov naših športnikov. Dobitniki kolajn so bili še posebej nagrajeni z nagradami, ki jih je zagotovil Olimpijski komite Slovenije s svojimi sponzorji. Zlata kolajna velja 20. 000 eur, srebrna 17.500 eur, bronasta 15.000 eur. Trenerji medaljistov bodo prejeli 80% omenjenih zneskov. Morda med vsemi nagradami velja izpostaviti tisto, ki jo je namenil Telekom, sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije, najbolj zaslužni, da se je zgodila pa so vsi, ki so sodelovali v akciji Tvitajmo za naše. Olimpijskemu komiteju Slovenije je v sklopu omenjene akcije namreč predal ček v vrednosti 10 tisoč evrov, namenjen fundaciji mladih športnikov iz socialno ogroženih družin. Po več kot uri, ki je bila namenjena uradnemu delu, so se olimpijci družili z najbolj vnetimi oboževalci, marsikomu polepšali večer, ob koncu pa je temperaturo z enournim nastopom dvignil tudi Magnifico.

Končan je bil še en lep in pozitivno naravnan olimpijski dan!

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji