Uradna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije

Uradna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije
Danes je bila v Kopru na Titovem trgu ob 21.00 uri javnosti prvič uradno predstavljena olimpijska reprezentanca Slovenije, ki nas bo zastopala na Olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.
Dobre štiri ure, najprej na vlaku od Ljubljane do Kopra, potem pa pred in v Bonifiki so bili slovernski olimpijci  na voljo novinarjem, fotografom in kamermanom; obisk rokometne tekme med Slovenijo in Hrvaško, zatem še obisk Luke Koper in sprehod po Semedelski promenadi so bili sproščeni dogodki, ki jim je sledila uradna predstavitev olimpijske reprezentance na Titovem trgu. Prvič v samostojni Sloveniji izven prestolnice, prvič za širšo javnost.
 
Predstavitev olimpijske reprezentance je bil spektakularen pevsko-plesalni dogodek, ki ga je na 2. mreži neposredno prenašala nacionalna televizija, Radio Slovenija pa je poslušalce obveščal s posameznimi vklopi. Priznani umetniki glasbene skupine The Stroj, mlada, še neuveljavljena rock skupina King Foo, plesalci pod vodstvom Mihe Krušiča in akrobata Filip&Blaž so, ob aktivni udeležbi slovenskih olimpijcev, poskrbeli za zelo všečen večer. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je v svojem nagovoru poudarill, da "Rio postaja čudovita realnost našega novega skupnega izziva" in s tem povzel pričakovanja pred bližnjimi igrami v Južni Ameriki. Ob tem je izrazil ponos nad člani olimpijske reprezentance, ki so po njegovih besedah prvi cilj dosegli že z uvrstitvijo na letošnje igre. Vsem je zaželel, da bi v Riu izpolnili svoja pričakovanja v okviru lastnih zmožnosti. Po koncu uradnega dela je prisotne še dobro uro zabavala skupina King Foo.

Poleg olimpijske odprave se je pred koprskim občinstvom na nabito polnem Titovem trgu predstavila tudi osemčlanska ekipa paraolimpijcev, ki bo v Riu nastopila septembra. Poldrugo uro trajajočo prireditev, ki jo je prenašala tudi Televizija Slovenija, so popestrile številne glasbene in plesne točke. V sproščenem vzdušju so slovenski športniki predstavili tudi svojo bolj človeško, vsakdanjo in hudomušno plat. Predstavili pa so tudi uradna oblačila slovenske reprezentance za Rio.

Koprske prireditve so se med drugimi udeležili številni slovenski nosilci olimpijskih odličij, srečno pot jim je zaželel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, vlad Republike Slovenije je zastopala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji