Predzadnji dan olimpijskih iger dva slovenska nastopa

Predzadnji dan olimpijskih iger dva slovenska nastopa
Triatlonka Mateja Šimic je svoje druge olimpijske igre v Riu de Janeiru končala na 31. mestu in s tem izpolnila cilj - izboljšala je 37. mesto iz Londona 2012.
Šestintridesetletna Ljubljančanka je iz vode - plavanje je bilo dolgo 1,5 km - prišla kot 37. Že tam pa je bila z zaostankom 47 sekund preveč za vodilnimi, ki so na kolesarskem delu povišale prednost na več kot tri minute in v teku same odločale o mestih na zmagovalnem odru. Šimiceva se je v tek podala kot 22. in realno je bilo dosegljivo le 19. mesto. Po nekaj težavah v prvem delu tekaške preizkušnje je zdrsnila na 32. mesto, nato pa našla svoj ritem in tekmo končala kot 31., dobrih šest minut za zmagovalko. "Borila sem se od prvega vala, pa do zadnjega koraka. Dobro mi je šlo na plavanju in po 200 metrih sem ujela ritem in tok. Iz vode sem prišla v skupini, kar sem si želela. Na kolesu smo nato ujele glavno skupino, nato pa smo zmanjšale tempo in razlika do prve skupine je zrasla. Borba za mesta se je zame zato odvijala v drugi skupini," je po tekmi povedala Mateja. Letos odlične pogoje za pripravo in kljub temu, da uvrstitev ni bistveno boljša kot pred štirimi leti v Londonu, je tokrat veliko bolj zadovoljna, saj je bila tekmicam bolj konkurenčna. "Poznali so se boljši pogoji. Uživala sem zadnje tri mesece v zaključnih pripravah, kjer sem vadila s številnimi tekmicami, ki so nastopile v Riu.''

"Dobro je opravila. Je na drugih olimpijskih igrah in dobro se je borila, žal pa po kolesarskem delu ni bilo moč ujeti vodilnih. A v resnici je v primerjavi z Londonom veliko pridobila. Danes druga skupina enostavno ni bila dovolj močna na kolesu. V vodilni skupini je potegnila Spirigova in razlika je naraščala in naraščala. Tudi v teku ji je šlo dobro, saj se je vrnila po krizi v prvem delu teka," je bil zadovoljen tudi trener Šimičeve Italijan Francesco Fissore ter pohvalil pogoje, ki jih je Olimpijski komite Slovenije ponudil njegovi varovanki.

Gorska kolesarka Tanja Žakelj je dirko v olimpijskem krosu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru končala na 13. mestu. akljeva je sicer začela vzpodbudno, dobro startala, a je prvi krog končala na 13. mestu, ki ga je nato držala vse do cilja. Na koncu jo je od zmagovalke ločilo 5:02 minute. "Jaz sem zadovoljna. Pred startom sem si rekla, da bom zadovoljna, če bom prečkala črto z občutkom, da sem dala vse od sebe. Nisem storila nobene napake, nisem po nepotrebnem izgubljala časa, dejansko je bilo to tisto, kar sem v tem trenutku sposobna," je dejala Žakljeva, ki bi si želela le to, da bi ji bila kakšna tekmovalka enakovredna, da bi lahko kdaj izkoristila zavetrje, tako pa je ves čas dirke vozila sama. "Start mi je uspel, nato pa sem v močnem vetru pogrešala, da bi lahko v zavetrju prihranila energijo. A danes ni bilo tekmovalke, ki bi jo lahko držala, tiste, ki so bile po startu močnejše, so me prehitele, tiste, ki so bile slabše, so ostale za mano. Kdor je imel največ moči, je v vrhu, rezultati so posledica realnega stanja," meni Primorka, ki je imela veliko spodbudo ob progi, kjer so ji z vzpodbujanjem pomagali njeni zvesti navijači: "Zelo mi je pomagala njihova vzpodbuda in pa tudi vzpodbuda članov Olimpijskega komiteja. Zahvalila bi se vsem, pa seveda tudi moji ekipi, ki je poskrbela, da sem imela odlično opremo in na progi nobenih težav."

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji