Tretji dan iger se je za Slovence pričel neuspešno, v nadaljevanju je bilo bolje

Tretji dan iger se je za Slovence pričel neuspešno, v nadaljevanju je bilo bolje
Judoist Rok Drakšič je odprl tretji dan slovenskih nastopov v Riu. Žal neuspešno. Po učni uri v Pekingu pred osmimi leti, velikem razočaranju v Londonu 2012, mu tudi v Riu ni bilo usojeno poseči po dobrem rezultatu. Nadaljevanje nastopov je bilo uspešnejše.
V prvem dvoboju  je dipl. ing. gradbeništva iz Griž pri Celju z iponom premagal Izraelec Sagi Muki in tako predčasno končal Drakšičeve olimpijske sanje. Borca sta se doslej pomerila štirikrat, Drakšič je bil boljši trikrat, tokrat pa proti Izraelcu ni našel recepta, kako ga premagati. Čeprav je imel varovanec Urške Žolnir že prednost dveh kazni, ga je Izraelec presenetil z metom za ipon po dobrih dveh minutah borbe. "Počutil sem se dobro, šel v dvoboj agresivno, tekmeca kontroliral, imel vodstvo, a sem se prehitro zaprl. Moral bi nadaljevati z začetno borbo, saj sem vedel, da bo v prvih treh minutah zelo nevaren, nato mu kondicija pada. Zgodila se je nekakšna kombinacija moje napake in njegove kvalitete. To se zgodi," je po dvoboju dejal 29-letni Štajerec.

Slovenski strelec Boštjan Maček je svoj drugi olimpijski nastop v trapu končal na 22. mestu. Prekmurec je na dvodnevni tekmi v Rio de Janeiru v petih serijah zadel 113 od skupno 125 letečih tarč.

Slovenska kanuista na divjih vodah Luka Božič in Sašo Taljat sta se na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru med dvojci uvrstila v četrtkov polfinale že po današnji prvi kvalifikacijski vožnji. Primorca sta bila peta, najhitrejši čas sta postavila Slovaka Peter in Ladislav Škantar. Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru po prvi kvalifikacijski vožnji na šestem mestu. V prvo je bila najhitrejša Britanka Fiona Pennie, v četrtkov polfinale pa napreduje najboljših 15 čolnov. Kragljeva je v drugi kvalifikacijski vožnji odpeljala še nekaj hitreje kot v prvi vožnji in se tako prebila med najboljšo petnajsterico, ki nastopi v polfinalu.

Prvi res dober nastop so na igrah v Braziliji končno dočakali tudi slovenski plavalci. Robert Žbogar je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil 22. mesto na 200 metrov delfin. Žbogar je v današnjem predtekmovanju postavil nov državni rekord, potem ko je razdaljo preplaval v času 1:57,05.  "Pričakoval sem ta rekord, skrita pričakovanja so bila seveda rezultatsko še malo višja in izid pod 1:57. A ne smem in morem biti slabe volje, če sem plaval najhitreje v življenju. Nekaj napak je seveda bilo v samem plavanju, a jih nima smisla iskati. Na koncu šteje čas in ta je bil dober," je po tekmi povedal tekmovalec iz Begunj na Gorenjskem.

Z  odličnimi igrami na olimpijskem namitnoteniškem turnirju nadaljuje Bojan Tokič. V 3. krogu je ugnal 18. igralca sveta, Portugalca Tiaga Apolonio s 4:1 (6, -10, 6, 7, 8). Naslednji tekmec, Nemec Dimitrij Ovčarov je bil za Tokiča premočan. Kljub porazu proti najboljšemu evropskemu igralcu, peti igralec s svetovne lestvice je zmagal s 4:1 (31, -10, -5, -4, -7),  je dosegel največji uspeh na svojih tretjih olimpijskih igrah.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji