V olimpijski vasi plapola tudi slovenska zastava

V olimpijski vasi plapola tudi slovenska zastava
Predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, častni predsednik olimpijskega komiteja Slovenije dr.Janez Kocijančič, veleposlanik Slovenije v Braziliji Brian Bergant, direktor direktorata za šport dr. Boro Štrumbelj, podpredsednik olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik in številni drugi gostje so bili prisotni na kratki, a prisrčni slovesnoti ob dvigu slovenske zastave v olimpijski vasi.
Ob slovenski so zaplapolale tudi ameriška, finska, zastava Kostarike, Centralno afriške republike in Bahraina; prireditev pa so Brazilski umetniki pospremili s krajšim plesno kulturnim programom.

Slovenski olimpijci so se nato zbrali še na kratkem srečanju, kjer je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič športnicam in športnikom zaželela veliko sreče in prebrala pismo predsednika vlade Mira Cerarja. "S svojimi dosežki in dejanji ste in boste vzor številnim mladim, da tudi sami skozi šport začutijo bodisi tekmovalni duh, bodisi navijaško strast, bodisi visoko motivacijo," je med drugim, v svojem pismu zapisal predsednik Vlade Republike Slovenije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji