Igre v Riu se bližajo koncu

Igre v Riu se bližajo koncu
Vse manj je slovenskih nastopov v Riu. Danes so bili vsi po vrsti uspešni. Špela Ponomarenko Janič je zasedla skupno 10 mesto na 500m, atletinja Maruša Černjul je le malo zaostala za osebnim rekordom, Tina Mrak in Veronika Macarol pa sta zmagali v finalni regati.
Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v malem finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru osvojila drugo mesto na 500 metrov in se tako veselila skupnega desetega mesta na tej razdalji. "Želela sem si še en finale A, kar pa mi v sredo ni uspelo. Danes se je bilo izredno težko motivirati za ta finale B. Četrto mesto tukaj že imam in danes je bilo 9., 10. ali 11. mesto nekako nepomembno. Startala sem podobno kot kot v sredo, saj smo imele nasprotni veter in vedela sem, da bo treba na progi zdržati še 10 sekund več," je po tekmi povedala 34-letna Koprčanka, ki je z najboljšo uvrstitvijo v karieri ob tretjem nastopu na igrah izpolnila zadane cilje, pa čeprav je bila vsega mesto oddaljena tako želene olimpijske kolajne.

Maruša Černjul se na svojih prvih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uvrstila v finale skoka v višino. Štiriindvajsetletna Celjanka je z 1,92 m osvojila 21. mesto, za finale pa sta ji zmanjkala vsega dva centimetra, kolikor je bila naslednja višina.Černjulova je začetne višine 1,80, 1,85 in 1,89 m zmogla v prvem poizkusu, letvico pa je dvakrat podrla na 1,92 m, kar je sicer en centimeter manj od njenega osebnega rekorda, ki ga je postavila junija v Celju, takrat si je tudi izborila olimpijsko vozovnico. Nato je 1,92 m zmogla v tretjem poizkusu. Štiriindvajsetletnica, ki sicer študira v ZDA v Lincolnu, je nato finale lovila na višini novega osebnega rekorda 1,94 m - to je bila tudi norma za finale -, a je bila trikrat neuspešna.
"Zmanjkalo mi je malo sreče, saj višina 194 ni bila tako daleč. Zadovoljna sem s prvim nastopom, s tehnično izvedbo skokov in ostala sem tudi mirna. Res ni bilo slabo, zdaj pa se lahko še malo sprostim," je po tekmi ocenila 24-letna Celjanka.

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske igre v Riu de Janeiru v razredu 470 končale z zmago v regati za medalje, kar jima je na koncu prineslo končno šesto mesto. "Dokazali sva, da spadava v vrh in da sva neupravičeno ob kolajno. Jasno je, da je grenak priokus še večji, a ne moreva nič, kolajne so podeljene. Vedeli sva, da realnih možnosti ni, naredili vse, da izkoristiva tiste teoretične možnosti. Tvegali sva, držali sva se leve strani, kot sva se dogovorili, storili svoje, a preostali rezultati se nama nista izšli. Jasno je, da sva razočarani, sem sva prišli po kolajno, nisva je osvojili, toda to ne bo vplivalo na najini karieri, o kateri se bova pogovorili doma," ni bila najboljše volje Tina Mrak, ki je sicer na torkove dogodke že pozabila, jasno pa je, da Japonki, ki sta zakrivili diskvalifikacijo, njuni prijateljici ne bosta: "Ne bova ju ravno utopili v morju, je pa za naju zadoščenje, da nista osvojili kolajne."

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji